Goeie Grutten investeert in vierde Climate Tech-fonds van Icos Capital

Schoorstenen met rook

Met dit fonds investeert Icos verder in klimaattechnologieën in de vroege groeifase. Het gaat om technologieën op gebied van agrofood, materialen, decarbonisatie en industriële digitalisering. Met de bijdrage van Goeie Grutten helpt Icos Capital toonaangevende bedrijven die zowel financiële winst als duurzaamheidswinst hebben gerealiseerd.

Icos IV bouwt voort op het enorme succes van Icos III met een aantal zeer succesvolle portefeuillebedrijven – zowel financieel als op gebied van duurzaamheid. 

De eerste closing is momenteel rond. De beoogde omvang van het fonds is €100 miljoen, met een harde limiet van €150 miljoen. Dit geld wordt ingezet om duurzame innovatie binnen de industrie te bevorderen. Specifiek op gebied van duurzame voedselsystemen, duurzame chemie (omzetting van CO2 in chemicaliën bijvoorbeeld) en materialen, industriële digitalisering en koolstofarme alternatieven. 

Climate tech steeds belangrijker en kansrijker

Door toenemende ambities in het bedrijfsleven, maar ook door wettelijke verplichtingen op gebied van circulaire economie en decarbonisatie, wordt climate tech steeds prominenter. Icos Capital springt in op de kansen die dit biedt én versnelt de innovatiegolf die plaatsvindt. 

Icos investeerde in zeer succesvolle bedrijven

De voorlopers van Icos IV investeerde in martleiders waaronder:

  • Carbon Clean, leverancier van oplossingen voor koolstofafvang bij de bron
  • Holiferm, producent van bio-oppervlakteactieve stoffen voor verzorgings- en schoonmaakproducten
  • InnovoPro, producent van ingrediënten van kikkererwteiwitten 
  • eAgronom, dat landbouwbeheersystemen voor regeneratieve landbouw ontwikkelt